Småprat

Världens bästa garner?

*

EcoButterfly är ett företag i Kalifornien, USA, som fokuserar hela sin verksamhet på de naturmässigt renaste garnerna och hantverksmaterialen som går att få tag på i kommersiell skala.

EkoVeGarnerian kommer ta in delar av deras sortiment och jag hoppas på stor framgång för dessa sällsyntheter. Bomullen odlas i Peru och där har de helt bannlyst GMO, vilket hela världen skulle må bra av att göra till förmån för permakultur tänker jag.

*

*

Garnerna är Fair Trade-märkta, ekologiska och har inte merceriserats, så de är framtagna på ett sätt som tar hänsyn till personerna som skördar och bearbetar bomullen, samtidigt som den har fått växa på ett så naturligt vis som möjligt, och kommer till våra garnkorgar med mycket få steg och åverkan på naturen på sin väg.

*

*

Jag känner personligen som så att om inte varje individ gör sin del, så bär också varje individ en långt större börda åt de personer som inte gör sitt bästa, och i längden klarar varken “de idoga med gott samvete” eller naturen av en sådan snedbelastning i systemet. Vi behöver bli fler som väljer bort dåliga saker och flyttar muspekaren till de bra valen istället!

*

*

Ambitionen med EkoVeGarnerian är att erbjuda de bästa garner som går att hitta i världen, och att allt i sortimentet ska vara i toppen av alla de segment som finns att handla ur idag. Helst i många olika prisklasser, och vägen dit kommer kanske inte vara spikrak och perfekt alla gånger, men oj om det finns vilja och motivation och drivkraft nog för att bidra till en mycket vackrare, mer väldoftande, välmående och frisk värld genom detta!

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *