Virkat

Två virkade hjärtgrytlappar till ett brudpar

*

Med en liten antydan av vegansk gräddtårta så gjordes en herr och en fru hjärtgrytlapp till ett brudpar i familjen.

*

*

De har virkats med halvstolpsvarv fram och tillbaka i båda maskbågarna, med virknål 3,5 och i 100 % bomull.

Uddspetsen runtom – gissa vilken det är? Japp! Min nuvarande favoritavslutning på allt från strumpor till klänningar (en liten teaser om vad nästa inlägg kommer handla om…).

*

*

Hankarna fick av praktiska skäl placeras på ena kortsidan, för annars såg det mer ut som ett par valpiga hundöron som vek sig över sig själva när de skulle hängas upp!

*

Baksidorna på två virkade rosa grytlappar i form av hjärtan med uddspets runtom i vitt (två olika rosa nyanser som skiftar plats i vardera hjärta).

Här är baksidan – där syns hur jag först virkat ett varv kedjemaskor/luftmaskor rakt igenom hjärtat från ovansidan som en kontur, och därefter virkade jag den vita uddspetsen i den ytterst liggande maskbågsdelen runtom. Och sist krånglade jag in den rosa uddspetsen – den här gången med 3 dubbelstolpar i varje udd – i lite olika nedtagsplatser utanför den vita spetsen.

De fick bli en del av en bröllopspresent till ett par i släkten, och de hängdes upp alldeles på direkten vid mottagandet intill spisen – kul att ge när det uppskattas. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *