Stickat

Stickade sockor i bomull med virkad uddspets

Färdig med ett par “gammal-lila” sockor i bomull, med bara två ändar att fästa när allt var klart!
Vikkanten gör att de både kan värma benet en bit upp eller snygga till sig lite över kängor eller skor eller bara som dom är.
Hjärtat blev till för att det kändes lite roligare att sticka in något mitt i slätstickningen, men det visade sig bli bra i slutresultatet också – inte bara som underhållning i själva stickandet.
Min lilla favorituddspets hamnade på de här sockorna också – 2 lm, 2 stolpar i samma maska hoppa över 1-2 maskor, 1 smygmaska eller fast maska.
Den här hälen är den enda jag kan göra – och den räcker så bra till för mina behov så det ska ganska mycket till för att jag ska titta efter andra hälmetoder. Den handlar om att lyfta en maska i slutet eller början på varje varv (och varje varv stickas fram och tillbaka på hälften av det totala antalet maskor, på den sidan där vi vill ha hälen), och sedan när ett lagom antal maskor återstår och hälen ser tillräckligt lång ut, stickas dessa maskor ihop 2 och 2, 1 gång per varv, samtidigt som en extra maska plockas upp efter de 2 ihopstickade maskorna. Här är ett exempel från Arne & Carlos på hur detta kan göras: How to knit a short row heel
Jag stickar sockorna från tårna och upp, så i början lägger jag upp ungefär 9 maskor (i ett bomullsgarn som t.ex. Reko från Järbo) genom att vrida garnet kring och emellan 2 stickor samtidigt, sedan ökar jag en maska i början och slutet av varje halvt varv (på sidorna av sockan) – här är en video som visar hur uppläggningen går till: Judy’s magic cast on

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *