Stickat

Rätstickad restgarnskudde i bomullsgarn

*

Allehanda projekt som strömmar ut från virknål och stickor resulterar också i allehanda små garntåtar som ligger och väntar på att bli upplockade och uppskattade.

*

*

Från början var det tänkt att bli en skön filt, men när bredden på filten visade sig kunna täcka både fram- och baksida på en av våra oklädda innerkuddar, så började en vällustig plan ta form. Det kunde bli riktigt bra!

Stickningen har gått av stapeln i form av 2 varv rätstickning fram- och tillbaka på rundsticka, och därmed blev det ganska snabbt uppenbart att den ena sidan fylldes med mängder av garnändar, som en lång frans. 2 nya garnändar för varje färgbyte, närmare bestämt.

Med bävan närmade jag mig slutet av kuddens höjd, och tanken på att sitta och först sy in alla ändar och sedan hitta något snofsigt sätt att sy ihop de många olikfärgade ränderna med ett lämpligt garn började kännas som om ett långtida UFO började hota vid horisonten.

Men så dök lösningen upp!

*

*

Jag började i all bekvämlighet knyta ihop hela sidan, och mycket gladare för det var jag! Jag trädde igenom en av de två partåtarna genom den motsatta kuddsidan, och sedan knöt jag en trippelknut och nöjde mig högaktligen med den insatsen för varje färgrand, ända till sista knuten var knuten. Och då var jag fortfarande nöjd – inga överraskningar, en jättesnygg kant och allt är frid och fröjd med nya kuddisen!

De bubbliga ränderna är ett ojämnt bomullsgarn från en loppis, och det blev en snygg struktureffekt som lyfte intrycket ett snäpp till i mina ögon.
Och när hela alstret i all sin färdiga sprakighet låg där och plirade nyfiket ut på oss i rummet, så såg jag att färgränderna påminde väldigt mycket om ett par mycket smårandiga, färgglada bomullsbyxor som jag nyligen bestämt mig för att inte laga mer, eftersom tyget i dom var spindelvävstunt.

Så nu fick jag på sätt och vis glädjas åt det fina färgspelet och mönstret i brallorna på ett bra mycket mer robust och hållbart sätt istället framöver 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *