Virkat

Nyvirkad vårig sommarkudde

Med 25 enkla blomrutor till varje sida och i 4 färger + vitt till varje sida så blev det en enkel och väldigt somrig kudde – nu när den årstiden bestämt sig för att göra lite som den vill och dyka upp redan i april!

Syns skillnaden? Jo, på det första fotot så dyker en ljus nude-ton upp, och på det andra fotot är det snarare en varmgul, nästan lite orange ton som fyller ut i de olika färgkombosarna. Annars är de bra lika, de båda sidorna av kudden!

Rutan virkas med 4 lm som sluts till en ring, sedan 12 stolpar runtom, nästa varv 2 stolpar, 1 lm mellan varje stolpe på föregående varv, och sedan det sista färgvarvet som består av 3 stolpar, 1 lm över lm på varv 2. Slutligen virkas det vita varvet med *3 stolpar, 1 lm om lm 2 ggr, 3 stolpar, 2 lm, 3 stolpar om nästa lm, fortsätt från * varvet ut.

När du virkar ihop rutorna kan du göra det på det sista varvet, genom att byta ut lm mot en maska som går runt nästa rutas motsvarande lm-plats mellan stolparna. Det var väl en väldigt somrig och bekymmerslös förklaring, va? 🙂

Prova gärna att göra en ruta först, och placera ut på den innerkudde du tänkt virka till, och mät upp hur många rutor som behövs på bredd och höjd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *