Köpvillkor

Donationer:
Allt du handlar från EkoVeGarnerian som köps till Valfri Donation har särskilda köpvillkor – du kan inte få någon återbetalning, inte reklamera, och inte returnera någon av de varorna. Du har istället valfriheten att beställa en eller flera av dessa varor och sedan bestämma ifall du skulle vilja donera ett valfritt belopp som tack. Och skulle du inte vilja behålla varan efter att ha provat eller tittat på den i verkligheten, så kanske någon i din närhet eller en second hand-butik skulle uppskatta den?
Om du donerar en valfri summa i allmänhet till verksamheten i avsikt att stödja donationsbaserade hantverk, så betraktas detta också som ej återbetalningsbart.

Alla donerade belopp bokförs som normala intäkter från försäljning.

För köp av garner gäller nedanstående köpvillkor:

Le­verans­vill­kor: 
Leverans endast inom Sverige. Du ska ha fyllt 18 år när du gör din beställning.
Ditt paket skickas vanligen härifrån första vardagen efter att din beställning blivit mottagen.
Erkkonen Design förbehåller sig rätten för eventuella fel i lagersaldot.
Skul­le en pro­dukt in­te gå att le­ve­re­ra så med­de­lar jag det via e-​post. 

Le­ve­rans­sätt:
För köp i EkoVeGarnerian gäller en fast frakt på 49 kr.


Pro­duk­ter­na le­ve­re­ras med hjälp av Pos­tNord, DHL eller Schenker. 
Pa­ketet häm­tar du ut på närmaste ut­läm­ningsstäl­le när du fått en avisering per sms eller e-post.

Meddela gärna i rutan vid beställningen ifall du önskar ett särskilt utlämningsställe!
För ej uthämtat paket debiteras hela fraktkostnaden.


Ångerrätt enligt distanshandelslagen:
För garner eller andra produkter med fast pris gäller returrätt inom 14 dagar.

Om du vill skicka tillbaka en vara (på grund av fel storlek t.ex.) så betalar du själv för frakten tillbaka enligt gällande portotabell. Varan ska vara i oanvänt och oskadat skick för att köpebeloppet ska återbetalas efter mottagandet.

Re­kla­ma­tion:
Då varorna ofta tillverkas i unika uppsättningar i enbart ett exemplar, så är du välkommen att reklamera varor som är trasiga eller felaktiga vid leveransen, och Erkkonen Design betalar då returfrakten, men då behöver du först meddela mig (via menyvalet Skicka meddelande eller som svar på orderbekräftelsen du fått via mejl), ev. skicka ett foto på vad som är fel och få en returadress.

Efter godkänd retur så återbetalas beloppet omgående via det betalningssätt som användes vid köpet.

Re­ser­va­tion:
Jag re­ser­ve­rar mig mot fel­ak­tig­he­ter i in­ne­hållet på webb­platsen, som t.ex. lagersaldo.
Färgavvikelser kan förekomma på bilderna i nätbutiken.

*

Hur går det till att handla här?
Du handlar genom att lägga den eller de varor du vill handla i kundkorgen, och sedan checka ut i kassan.
Sedan skickas ditt paket till adressen du angett, och önskar du få paketet till ett särskilt utlämningsställe får du gärna ange detta i meddelanderutan vid utcheckningen.
Skriv till mig och ställ andra frågor du har om att handla här under menyvalet “Skicka meddelande”.

Går det bra att donera restgarner, överblivna nystan eller liknande?
Det går jättebra, men eftersom EkoVeGarnerian handlar om både naturvänlighet och att låta djuren få finnas till för sin egen skull och inte för vår skull, så ber jag att de donerade garnerna är växtbaserade och av naturfibrer – i praktiken innebär det vanligen bomullsgarner, men även lingarn, hampagarn eller liknande är välkommet. Skicka ett meddelande via menyvalet “Skicka meddelande” så får du en leveransadress av mig.
Jag blir jätteglad för alla donationer, och lovar att använda garnerna till så mycket nytta och glädje för andra som jag kan (och även själv ha roligt under designen och tillverkningen av de nya varorna!). Det kan också vara kul för dig som donerar att så småningom upptäcka att de garner du skänkt dyker upp i e-butiken eller andra ställen där jag säljer/erbjuder donationsbaserade varor i form av sköna mössor eller något annat!

Behöver jag handla något för att stödja ditt donationsbaserade arbete?
Nejdå, du är välkommen att swisha ett valfritt belopp när du själv vill, och detta deklareras som intäkter i min enskilda firma med moms. Du kan antingen swisha manuellt via: 123 357 90 59 (Erkkonen Design/EkoVeGarnerian) eller så kan du använda QR-koden här nedanför (och i så fall ett stort, glatt och varmt tack för stödet – jag deltar bland annat i Bergveckan i Växjö kommun sommaren 2019, och där kommer det finnas mängder av donationsbaserade varor att köpa (d.v.s. köparen väljer själv om och isåfall hur mycket de vill donera som tack för varan, vilket ger många som annars kanske inte skulle kunna köpa handgjorda vantar eller annat tidskrävande och ganska så kostsamt textilhantverk en möjlighet att göra det här):