Köpvillkor

(Se längre ner för allmänna frågor om att ha en donationsbaserad e-butik)

Donationer:
Al­la donationer deklareras in­klu­si­ve moms, 25 %, och på allt överskott betalas skatt och sociala avgifter.

Le­verans­vill­kor: 
Leverans endast inom Sverige. Du ska  ha fyllt 18 år när du gör din beställning. 
Ditt paket skickas vanligen härifrån första vardagen efter att din beställning blivit mottagen.
Am­bi­tionen är att le­ve­re­ra din be­ställ­ning så snabbt som möj­ligt. 
Erkkonen Design förbehåller sig rätten för eventuella fel i lagersaldot. 
Skul­le en pro­dukt in­te gå att le­ve­re­ra så med­de­lar jag det via e-​post. 

Le­ve­rans­sätt:
För köp i EkoVeGarnerian gäller en fast frakt på 39 kr.


Pro­duk­ter­na le­ve­re­ras med hjälp av Pos­tNord, DHL eller Schenker. 
Pa­ketet häm­tar du ut på närmaste ut­läm­ningsstäl­le när du fått en avisering per sms eller e-post.

Meddela gärna i rutan vid beställningen ifall du önskar ett särskilt utlämningsställe!
För ej uthämtat paket debiteras hela fraktkostnaden.


Ångerrätt enligt distanshandelslagen:
För det som säljs på donationsbasis, så kan jag inte återbetala någonting för specifika produkter, och inte heller återbetala donationer. För garner eller andra produkter med fast pris gäller returrätt inom 14 dagar.

Om du vill skicka tillbaka en vara (på grund av fel storlek t.ex.) så betalar du själv för frakten tillbaka enligt gällande portotabell. Varan ska vara i oanvänt och oskadat skick för att ett fast pris som betalats (inte donationer) ska återbetalas efter mottagandet.

Re­kla­ma­tion:
Då en del av handeln är donationsbaserad och varorna ofta tillverkas i unika uppsättningar med enbart ett exemplar, så är du välkommen att reklamera trasiga eller felaktiga varor, och jag betalar returfrakten, men då behöver du först meddela mig (via menyvalet Skicka meddelande), ev. skicka ett foto på vad som är fel och få en returadress. Dock kan ej eventuella donationer återbetalas – du får istället gärna vänta tills du fått varan innan du eventuellt väljer att donera till EkoVeGarnerian, om du vill känna dig på den säkra sidan.
Har du fått en vara (ej donationsbaserad, till fast pris) som är av fel storlek eller har skadats/är trasig så gäller samma reklamation som här ovanför, samt att även köpebeloppet återbetalas när returen mottagits.

Re­ser­va­tion:
Jag re­ser­ve­rar mig mot fel­ak­tig­he­ter i in­ne­hållet på webb­platsen. 
Färgavvikelser kan förekomma på bilderna i nätbutiken.

*

Hur går det till att handla här?
Du handlar som vanligt: lägg den eller de varor du vill handla i kundkorgen, och checka sedan ut i kassan. Den enda skillnaden är att du för en del varor kan välja att samtidigt donera en summa till EkoVeGarnerian om du vill för en eller flera av varorna du köper (när det står “Valfri donation” intill rutan där det annars brukar stå ett pris)

Det går också bra att checka ut med 0 kr att betala om du enbart handlat donationsbaserade varor, och sedan skickas ditt paket till adressen du angett. Du får gärna ta emot varan och sedan bestämma dig för om du vill donera ett belopp när du undersökt varans skick. Ett annat alternativ är att helt enkelt inte donera någonting just nu, utan senare när du har bättre möjligheter, eller att bara ta emot varan/varorna och uppskatta att kanske någon annan hjälper till att donera och därmed stödja tillverkningen av fler föremål till dig och andra.

Går det bra att donera restgarner, överblivna nystan eller liknande?
Det går jättebra, men eftersom EkoVeGarnerian handlar om både naturvänlighet och att låta djuren få finnas till för sin egen skull och inte för vår skull, så ber jag att de donerade garnerna är växtbaserade och av naturfibrer – i praktiken innebär det vanligen bomullsgarner, men även lingarn, hampagarn eller liknande är välkommet. Skicka ett meddelande via menyvalet “Skicka meddelande” så får du en leveransadress av mig.
Jag blir jätteglad för alla donationer, och lovar att använda garnerna till så mycket nytta och glädje för andra som jag kan (och även själv ha roligt under designen och tillverkningen av de nya varorna!). Det kan också vara kul för dig som donerar att så småningom upptäcka att de garner du skänkt dyker upp i e-butiken i form av sköna mössor eller något annat!

Behöver jag handla något för att stödja ditt donationsbaserade arbete?
Nejdå, du är välkommen att swisha ett valfritt belopp när du själv vill, och detta deklareras som intäkter i min enskilda firma med moms. Du kan antingen swisha manuellt via: 123 357 90 59 (Erkkonen Design/EkoVeGarnerian) eller så kan du använda QR-koden här nedanför (och i så fall ett stort, glatt och varmt tack för stödet – det ger människor möjlighet att handla hantverk, som annars kanske inte skulle kunna skaffa sådant!):