Virkat

Grytlapp av en virkad mandala

*

Med “ögat rätt i mun”, som det kändes, istället för tungan rätt i mun, så kikade jag på Crochet-Millans fina Winter Mandala-bilder och härmade så gott jag kunde de olika varven tills jag hade en bra grytlappsstorlek (för lite ordentligare människor än jag så finns det jätteenkla och välgjorda mönster på både engelska och svenska på hennes hemsida!). 

Med en rejäl baksida av stolpar blev det nog så användbart till heta julgrytor och fräsande stekpannor, och färgerna skulle väl förgylla vilken köksstund som helst, om inte de goda dofterna av vörtbröd, glögg, clementiner, nyss utblåsta stearinljus och kanel gör susen först.

*

*

Nu hoppas jag bara att det blir en uppskattad julklapp, och kan bekräfta att de här gör jag gärna flera av, både själva dukarna, eller mandala-mönstret, och som här i en grytlapp. Kika gärna på den här videon där Crochet-Millan berättar om sin designprocess!

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *