Stickat

Första delen av ett stickat ben

*

Den här är mörkbrun, även om kameran vill använda solljuset och skapa något mer rosa-grå-vinröd-beige-aktigt av det fina jordbruna. Den är också tänkt att bli det ena benet på mina nya utanpå-byxor, eller bara mjukisbyxor om det är för varmt för två lager bomull.

I mudden är det ett dubbelt lager med 2 räta, 2 aviga-resår, och jag lutar åt att sy fast muddkanten på insidan och få en osynlig “avslutning” av benet på det viset.

Ovanför är det vanlig slätstickning upp till knäet, med en enkel 3+3 fläta mitt frampå (och höjden varierar får jag erkänna, från 4 varv räta till 6 ibland – vem räknar mitt i allt det roliga? :)) omgiven av 2 aviga maskor på vardera sida. Efter knäet stickar jag samma mönster, men ökar också försiktigt med en maska i vardera sidan, med kanske 5-7 varv emellan för att få en omärklig ökning upp till mitten av låret.

(Tack Arne & Carlos för den här ökningstekniken, den fick mig att ändra teknik mitt i steget, från den lite sjavigare jag använde mig av under de första 2-3 ökningsvarven! Du som vill testa kan kolla in videoklippet här nedanför!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *