Stickat,  Virkat

En stickad klänning eller tunika med virkad spets

Jag tog hjälp av Stora boken om stickning för att börja med den fyrkantiga halslinningen bestående av falska flätor. Garnet är Drops Paris i ljusgult, och jag stickade med rundstickor av bambu i storlek 3,5 mm.

Min lilla favvo-uddspets – 2 lm, 1 st i samma m som lm, hoppa över 2 m, 1 sm.
Eftersom halslinningen blev lite större än jag tänkt mig (provlapp? Vad är det??) så fick jag improvisera med två axelband, virkade fram och tillbaka, och jag såg till att jobba i bakre eller främre maskbågarna så att det blev en liten upphöjd/markerad kant för varje varv på framsidan. Eh, bara för att det kunde bli coolt?
Längst ner, när jag först minskat lite under bysten och ökat lite vid och nedåt från höften med jämna mellanrum, så fick det bli en bredare uddspets – virka 2 st, 1 lm, 2 st i samma m (på kommande varv görs stolpgruppen om lm mellan de 2 stolpparen istället), hoppa över 2 m, i önskat antal varv, och på sista varvet görs 3 lm, 1 sm i första lm, mellan stolpparen istället för den tidigare lm.

Hoppas det kan bli lite inspiration inför vår och sommar – bomull är lätt och svalt att bära, lätt att tvätta rent på högre värme och lätt att sticka och virka i – förutom att hela klänningen efter många års lappande och kreativt lagande kan bli lite najs täckning mellan bärplantorna innan den bryts ner och blir maskmat en gång i framtiden 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *