Virkat

En present med en till present som presentpapper

*

Snart är det storkalas där vi firar fyra av släktens yngsta på samma gång, så här har det virkats så det ryker i bomullen! Först ut blev en påse som fyllts med mängder av olika pysselgrejer, den delar en 6-åring och en 3-åring på, förhoppningsvis med en spännande stund då allting plockas upp och upptäcks där inuti påsen.

*

*

Botten blev en vanlig enkel platta, virkad i stolpar liksom resten av påsen. Det brukar bli bra att öka mängden maskor per varv genom att först virka t.ex. 18 stolpar kring luftmaskringen, sedan 2 stolpar i varje stolpe på varv 2, och nästa varv blir det 2 stolpar i en stolpe, 1 stolpe i nästa stolpe, och på varvet därefter blir det 2 stolpar i en stolpe, 2 stolpar i varsin stolpe. Så fortsätter du att öka för varje varv med 3, 4, 5 o.s.v. stolpar mellan varje ökning. Platt och snyggt!

*

*

För att parta till den annars ganska strikta påsen så fick barnen varsin blomma i änden på snöret, virkad efter de första varven av “African flower“-blomman. 

När pysselsakerna är slut så kan förhoppningsvis påsen användas i många år framöver till allehanda påsbra ändamål, överlåtet till mottagarnas egna kreativiteter att finna på vilka det kan vara 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *