Småprat,  Stickat,  Virkat

Akrylparad för att avsluta syntet-eran i garnhögen

Tänkte att eftersom det nu snart inte blir något mer arbetat i syntetgarner här, för om någon månad är alla de jag haft slut och några nya kommer det ju inte bli av hänsyn till naturen, så vore det kul att samla några av de senaste projekten i ett enda blogginlägg (och kanske blir det ett till i samma stil längre fram när de kvarvarande akryl- och polyestergarnerna använts upp till olika projekt). 

De garnnystan som ännu är kvar vill jag sticka och virka upp till sådant som sällan behöver tvättas och sällan används, som filtar eller kuddar eller ytterkrukor och liknande, för att minska mängden plastpartiklar som slipper ut i vatten och marker. Med det sagt har jag övervägt att bara skicka ner alltihop i brännbart och slippa känna hur sådant jag har i hemmet med tiden bara kommer att försämra för oss alla när de så väldigt sakta bryts ner till en belastning för naturen.
  Det blir lite omställningar i vardagen när samvetet får säga sitt!

Här kommer en rad färdiga och i ett fall ett pågående verk (julstjärnefilten i rött, grönt och vitt) som kanske kan inspirera till kul färgkombinationer eller egna projekt i samma eller liknande stil.

*

*

Och för att påminna mig själv om varför dessa färgklickar snart är historia här, så lägger jag in lite fina naturfoton från en av promenaderna jag tar under veckorna… 

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *