Småprat,  Virkat

Virkad bomullsfilt i stora mormorsrute-rutor

*

En ny filt är påbörjad, en i bomull som kommer bestå av 12 sammanfogade rutor i stil med den här ovanför. De i sin tur är uppbyggda av 9 mormorsrutor med uddkant runtom, vilka virkas ihop under det sista varvet för varje ruta.

*

*

*

Det är väldigt roligt att kombinera färgerna till de olika partierna! Jag virkar dom dessutom med virknål 4,5, och när det enbart är 3 varv plus ett uddvarv så går det riktigt fort att få till ett synbart resultat.

*

*

*

Till vårterminen är det jag som börjar plugga ryska, språkglad som jag är och allmänt nyfiken på både finska, samiska och ryska – så allmänt obegripliga språk för svensktalande, och ändå så väldigt nära inpå oss!

Under tiden som jag väntar på kursens startdatum kommer jag sakta men säkert fylla på i EkoVeGarnerian med de första omgångarna färdiga alster, och en del bomullsgarner också för den som “kan själv” 🙂

*

*

EkoVeGarnerian är ett passionsprojekt i sig, där grundtanken är att inkludera alla i kundkretsen så gott det bara går.

När alla kan sätta sitt eget pris på det de handlar, så väcks visserligen säkert många tankar hos både betraktaren och kunden, men samtidigt så sker något ganska vackert – vi människor klättrar uppåt på naturens värdestege och blir lika generösa och rättvisa som blåbärsbuskarna och körsbärsträden – alla som vill får äta.

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *