¤ ¤ ¤

Det här är en spännande plats! Här lägger vi ut garner och nystickade eller nyvirkade varor till skänks. (Inom kort kommer det snart synas även för dig som besökare på hemsidan – håll utkik och var beredd, det kommer att ligga ute massor redan från början!)

Kort sagt går det ut på att: Du ger – Vi ger.

Du ger mer – Vi ger mer. 

¤ ¤ ¤

Och så där håller vi på! Vi tar emot garner och pengar att köpa garner för, och sedan tillverkas det allt mellan himmel och jord och läggs ut här i Donationsbutiken helt gratis. Allt redovisas öppet, dessutom. Kommer det in 15 spänn eller 14 kassar garn – ja då får du veta det här på sidan också! Dina initialer som gåvogivare kommer också nämnas, om du inte anger annat i ett mejl samtidigt som du ger gåvan.

Eftersom Erkkonen Design och EkoVeGarnerian drivs tillsammans som ett enskilt företag, så kommer även dessa intäkter från Donationsbutiken behöva tas upp i deklarationen och skattas för, om det skulle bli ett överskott av det hela ibland.

Men, med det sagt så är strävan hela tiden att lägga ut allt som kommer in till allas glädje – allt du behöver betala är fraktkostnaden som alltid är på 39 kr oavsett hur mycket du handlar för. Resten är – donationsbaserat 🙂

¤ ¤ ¤ 

Vill du donera pengar så märk inbetalningen med Gåva så vi vet att det ska köpas in garner och tillverkas artiklar av det till Donationsbutikens varuhyllor. Du kan välja på Swish eller överföring till bankkonto, och din gåva uppskattas stort!

Vill du donera garner så mejla till: anneli@erkkonendesign.se så får du en leveransadress och massor av uppskattning!

¤ ¤ ¤

Jag lovar att lägga ut foton och summor hela tiden här på bloggen så du vet att allt kommer fram och används som det ska! 

En bonus: Gotlands Djurfristad tar hand om djur för deras egen skull, och där får de leva sina liv utan att behöva användas till något – så fantastiskt skönt! Och då och då skickar vi över en liten donation till deras verksamhet för att hjälpa till med alla de utgifter som följer med en icke vinstdrivande djurgård. En del av det som skänks till oss kommer alltså även Gotlands Djurfristad till godo.

¤ ¤ ¤

Ett litet förbehåll 1 – Hoarding: Om vi märker att någon väljer att lägga onormalt mycket i kundkorgen om och om igen, så kan vi välja att begränsa den personens åtkomst till varorna en längre tid. Tanken med Donationsbutiken är ju inte att förse en person med mängder av gratis, handtillverkade produkter och garner, utan att så många som möjligt ska kunna få tillgång till samma glädje, oavsett ekonomisk situation!

Ett litet förbehåll 2 – Företagsveganism: Är du ett företag som vill sponsra Donationsbutiken med garner, så ber vi dig vänligast att fokusera på växtbaserade eller syntetgarner. Och jajamen, vi uppmuntrar gärna all generös snällhet och anger namnet på det donerande företaget här på sidan!


Är du/ni en privatperson eller stickförening som vill donera restgarner så är det okej att det slinker med ullgarner också, vi gör vårt bästa för att det ska komma till nytta här i världen innan det återgår till naturen. Sedan uppmuntrar vi dig såklart att investera i lite härlig ekologisk bomull istället nästa gång det ska köpas in garn, så får fåren fåra sig i fred för oss som har glädjen att kunna välja!

¤ ¤ ¤ 

Så – det var nog allt! Undrar du något så mejla till: anneli@erkkonendesign.se så svarar jag inom något dygn.