Virkad ryggsäck med ros

 

Klar! Egen design med enkla medel, dubbelt akrylgarn /Big mamma i det rosa och Lisa Uni i det gröna/ med virknål 4,5 och färdig på en arbetsdag totalt.

Axelremmarna är virkade i en enda lång remsa med ett varv stolpar i mitten, och sedan en uddkant på varje sida (i det här fallet 2 lm, 2 st i samma m som lm, hoppa över 2 m, 1 sm.). Den träs igenom hålen högst upp på säcken på baksidan, och sedan ner på varsin sida där de får gå igenom varsin lm-hälla. Längst ner på varje ände av remmen har jag virkat 5 muscher som får agera dragstopp. Lm-hällan är tillräckligt kort (6 lm i det här fallet) för att en injusterad längd på axelremmarna ska hålla sig hyfsat på plats, och gör de ändå inte det så tar dragstoppen med muscherna vid istället längst ner.

Rosen är en lång remsa som snurrats ihop och sytts samman, virkad såhär: 1 varv hst. Nästa varv grupper med: 2 hst i samma m, 1 st, 1 dst, 1 st i samma m, 2 hst i samma m, 1 sm i nästa m. Remsan börjar böja av medan du virkar varv 2, vilket underlättar vid symomentet.

Locket är virkat fram och tillbaka i en halvmåneform i st med ökningar (2 st i samma m) här och där för att hålla locket platt, och avslutas med samma typ av uddkant som på axelremmarna. Sista varvet fästs inte mot ryggsäckens bakkant, utan ligger fritt.

Själva säcken virkas med en rad lm, i det här fallet ca 10 lm, och sedan st runtom till en lagom stor bottenplatta (öka i ändarna genom 2 st i samma m några gånger per varv för att få den skålform du vill ha = fler ökningar ger plattare botten). Sedan vidare rakt upp till önskad höjd, avslutas med ett varv med 2 st, 1 lm, hoppa över 1 m. Nästa varv samma, fast 2 st om lm istället, 1 lm och hoppa över föregående varvs stolp-par. Sista varvet fm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *