Virkad randig filt, mysig mössa och rätstickade marinblå veganvantar

Snabbvirkad mössa med halvstolpar i bakre maskan, fram och tillbaka. Topline-garnet tog slut och fick kompletteras med lite egna påhitt ur garnkorgen, lite Karin, lite Piggelen, lite okända garntåtar fick vara med så det räckte runt huvudet.

Stickade vantar i Karin och Molly. Mycket skönt blev det i rätstickning som gav ett tjockare resultat än vanlig slätstickning. Det mjuka, yrsnöiga Karin-garnet i vitt känns som en lyx mot handleden!

Den här blev så glad i färgerna, med rosa, gult, vitt och grönt i olika styrka, så jag vill ha med den till allting, och definitivt inte vika undan den i något skåp.

Mönstret såg jag på Attic 24, där hon också har riktigt bra foton som visar hur det görs. En förbättring jag själv har gjort till andra alster där samma mönster används, är att istället för att virka rakt över stolpgrupperna på andra varvet, ta ner emellan stolpgrupperna med 3:e stolpen. Det är lugnt, jag lär visa en bild framöver i ett kommande inlägg på hur jag menar. Men poängen med att ändra detta var att få en tydligare struktur från stolpgrupperna – här smälter de nästan ihop med varvet ovanför och syns inte alls så tydligt som i det första stolpgruppvarvet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *