Jomensåatte… då har vi provat på att glömma taket ostängt under en eftermiddagsskur också. Mattorna på golvet kring kaminen var givetvis rejält nerskvätta, och här och där på den underliggande plasten hade det samlats små pölar.

Nu är varningslampan tänd i rimlig styrka inombords varje gång jag går därifrån, precis som att man kollar att alla stearinljus är släckta. Det blir blött inne i bostaden när takluckan står öppen under ett regn, och det krävs en hel dags eldande för att få allt torrt igen. Luftfuktigheten drevs upp till 53 %, Och faktiskt hade även täcket dragit åt sig fukt eftersom det legat mot ena tältväggen. Väggarna blir lätt men kännbart fuktiga vid regn, men torkar också hyfsat snabbt vid eldning.

Min nästa investering blir nu för övrigt ett par 12-volts gelbatterier och en omvandlare så att jag kan sitta och arbeta med översättning, skriva på mina texter, mejla och plugga sydsamiska online i min egen bostad, snarare än att häcka inne hos folk som råkat ha sådan tur att det hamnat en gedigen elanläggning med strömuttag i deras hus.