Här finner du idéer, bushcraft, anteckningar från mina erfarenheter och lite annat bra-att-ha i en ganska annorlunda vardag där naturen är en tältduk bort.

Tentipi.se – den kommersiellt sett färdigpaketerade källan till detta myspysiga vardagsliv. Olika stora tältkåtor, mängder av bra tillbehör, jag ser framför mig att det mesta hamnar hos mig med tiden. Eller så klarar jag mig med tändstålet och den finska kniven. Har inte bestämt mig än, tycker det är himla kul med smarta, tekniska prylar också 🙂

Om ursprunget; den samiska kåtan – Lär dig mer om konstruktionen, funktionerna, materialen och historian bakom denna väldigt vädersäkra bostad med bra innerklimat!

Bo i yurta/jurta som alternativ – Den mongoliska stäppen erbjuder också bra motstånd och utmaningar när någon vill eller behöver bo där en längre tid med små barn och äldre. Engelsk text.
Här är också en tydlig ”hemma-hos-video” med engelskt tal från ett yurtaboende hushåll.

Mängder av buschcraft-tips för dig som vill kunna själv – videoinstruktioner, engelskt tal.

BioLite Campstove – ladda mobilen via USB medan du lagar mat och eldar med kvistar och kottar…

GravityLight – det lyser och lyser och lyser och lyser och lyser… och tickar lite medan gravitationen ger dig elektricitet under 20 minuter, varpå du drar upp ”klockan” igen och låter allting börja om från toppen.

Foliefiltar – mitt nästa spännande experiment blir att sy till och sätta upp vanliga så kallade nödfiltar utmed tältväggarna, för att få värmevågorna att studsa runt därinne under vintern istället för att stråla ut genom tältduken. Blir jag kokt eller får jag lyxvärme eller kommer det gå åt pipsvängen?

Hemmagjord el till laptopen – det kommer inte behövas så mycket i mitt fall av elektricitet, så något av de små paketen här skulle nog funka bra.