Som matavnjutande växtätare och även naturälskare börjar det kännas mer och mer självklart för mig att ta ansvar för allt jag äter.
Det kostar nästan alltid naturen något när vi tar för oss av det som finns där, och då blir det viktigt att börja ge tillbaka och med tiden bygga upp naturen igen till sin fulla kraft och mångfald.

En del av min vilja tar sig uttryck i att jag odlar så mycket matväxter jag kan ta ansvar för – och ofta uppstår det därmed ett stort överskott, vilket är typiskt för hur naturen fungerar (hur många nya fröer kan ett enda frö ge med tiden?). Mår naturens grundstenar bra frodas allting i den.

För dig som vill ta del av det överskottet (det inte jag och mina gäster äter upp), eller kanske bara se närmare på vad jag gör för att återställa naturen i sitt ursprungliga, paradisiska skick, så är du välkommen att komma förbi.

Eftersom jag känner att jag gärna vill göra som naturen, så bjuder jag på växterna och deras frukt/blommor/fröer m.m.
Vill du ändå ge mig en slant för att hjälpa mig med de olika utgifter som ju i vårt nuvarande samhälle alltid blir med fröer, redskap, påsar och annat och för den tid jag lagt på att odla fram allting, så är det mycket välkommet och uppskattat.

Det är viktigt att tänka på att jag inte känner något krav på att du ska ge något till mig för det du får. Hela tanken med att leva med varandra och naturen bygger i min livsbild på att vi hjälper varandra för att vi vill det, inte för att vi måste. Allt överskott från mina tre passioner deklareras och skattas för som hobbyintäkter.

Observera: växtodlingen är i knoppstadiet ännu, vilket innebär att jag under en tid behöver arrangera mycket ännu för att få igång det mer storskaliga odlandet. Under 2017 kommer det sporadiskt att finnas växter att hämta, medan 2018 kommer ha lite större marginaler. Hör alltid av dig via mejl: ——- anneli@erkkonendesign.se ——– innan du kommer (under höst och vinter befinner jag mig i Lammhult, framåt våren i Härjedalen), så att jag kan hjälpa till på plats med valet av växter.

Välkommen till bords! 😉